noupops portada red

Teixint pops: iniciativa solidària

spruttegruppen

 

Avui el post d’Artesanneta va sobre una iniciativa solidària a la que us convido a participar. És una iniciativa que va néixer a Dinamarca l’any 2013, d’un grup anomenat Spruttegruppen, i que s’ha anat extenent per molts països. Consisteix en teixir pops de ganxet per a recent nascuts prematurs. I us preguntareu, per què pops? Doncs resulta que interpreten les potes dels pops com a cordó umbilical, i que això els ajuda a sentir-se segurs, i se’ls hi estabilitza la respiració i el ritme cardíac.

 

La setmana passada vaig descobrir que aquí també ha nascut una ONG que ho ha començat a fer, establint ja contactes amb hospitals que utilitzaran aquests pops a les Unitats de Cures Intensives Neonatals. Aquest grup es diu Popnous, i el podeu trobar a facebook: https://www.facebook.com/noupopss/. En aquesta pàgina podreu conèixer la iniciativa de primera mà, hi trobareu punts de recollida i també hi podreu descarregar el patró que s’ha de seguir.

 

És molt important seguir aquestes 5 pautes de seguretat a l’hora de teixir-los:

 

1. Utilitzar fil 100% cotó
2. Utilitzar farciment sintètic que es pugui rentar a 60ºC
3. Els tentacles extesos han de medir menys de 22cm
4. Teixir amb el punt ben apretat
5. No utilitzar ulls de seguretat ni botons

 

Jo ja tinc els cotons i l’agulla a punt!! I tu?

 

cotons red

 

Abans de tancar el post, us deixo algunes notícies relacionades que us poden interessar:

 

post 1 portada FINAL red

Benvinguts i Benvingudes!

Benvinguts a la web d’ArtesanPOST 1 ppal CAT redneta!! Un projecte que estreno amb molta il·lusió després de molta feina al darrera. Deixeu que em presenti per començar: sóc l’Anna i vaig començar a fer ganxet l’any 2012. Tot va començar en un taller que van muntar unes amigues i a partir de llavors he anat avançant i aprenent, i segueixo fent-ho, perquè el ganxet és una d’aquelles aficions de les que sempre pots aprendre més i més, sempre hi haurà aquell punt que no havies vist mai i que et fascina, i aquell projecte que vols fer i treballes i treballes fins que te’n surts!

 

En aquesta web hi podreu trobar tant coses que he fet seguint tutorials que he trobat per internet, i que us poden servir d’idees per als vostres projectes, com tutorials propis que vaig creant per ajudar a qui li pugui interessar. I espero que us interessi! Els meus tutorials es divideixen principalment en dos tipus: tutorials per aprendre a fer certs punts i tutorials de projectes (com pot ser una bufanda, un moneder, un gorro, una manteta, etc)…..i s’accepten suggerències!

Per ara els meus tutorials són descriptius, amb esquemes i fotografies…i ben aviat espero llançar-me a fer-los també en vídeo. A vosaltres com us agrada més seguir els tutorials?

 

Doncs us deixo aquí amb la web, perquè remeneu, xafardegeu i us inspireu!

 

No puc marxar sense abans agraïr al meu germà Oriol per fer possible aquesta web! Gràcies per la teva currada i paciència!

 

I no dubteu a deixar un missatge o enviar-me un e-mail per qualsevol dubte o suggerència que tingueu!

Us espero per aquí!

Anna.